Box CrossFit Barcelona

FAQs

Qui pot practicar CrossFit?

Qualsevol! Aquest entrenament va ser ideat per un gimnasta per aconseguir una bona condició física global. És el sistema d’entrenament més eficaç del món i, per aquest motiu, ho utilitzen els cossos de seguretat d’elit o els atletes professionals. El nostre objectiu és aprofitar la tècnica i adaptar-la a tots els nivells perquè tothom pugui beneficiar-se dels seus avantatges i aprengui les pautes d’entrenament.

Quin tipus d’exercicis es realitzen?

El CrossFit s’allunya molt de les rutines d’entrenaments dels gimnasos. Si aquestes et resulten avorrides i tendeixes a desmotivar-te, el CrossFit està fet per a tu. Treballarem la força amb aixecaments de pesos però també amb exercicis on treballis amb el teu propi cos, grimparàs entenimentades, saltaràs i realitzaràs molts i constantment variats exercicis funcionals (cridem així als exercicis que treballen els moviments i músculs que utilitzes cada dia en la teva vida diària).

La meva forma física no és bona. Puc lesionar-me practicant CrossFit?

L’entrenament pautat i tutelat del nostre centre vetllarà per la teva seguretat. Cada exercici o rutina s’adaptarà a les teves necessitats individuals. L’entrenament resultarà tan dur com tu mateix t’exigeixis.

Em fa por que els meus músculs augmentin el seu volum a l’excés.

No et preocupis. Has de saber que els atletes que tenen músculs marcats han d’entrenar intensament diàriament amb pesos molt elevats i complementar els seus entrenaments amb una dieta estricta per aconseguir-ho. La nostra missió és fer de tu algú saludablement forta.

Tinc una vella lesió i no sé si m’impedirà entrenar. Puc?

La majoria de gent (facin esport o no) han sofert o sofriran alguna lesió al llarg de la seva vida. Els nostres tècnics especialistes t’ensenyaran a realitzar un entrenament, adaptat a les teves necessitats, per enfortir i protegir el grup muscular afectat. Les classes i entrenaments amb prou feines duren 30 minuts i les meves rutines d’entrenament actuals en un gimnàs convencional són de més d’una hora.

Tindré suficient?

Diversos estudis han demostrat que, com més curt i intens sigui un entrenament, més beneficis s’obtenen. Per aquest motiu, la durada de l’entreno en CrossFit no és rellevant. El nostre objectiu és aconseguir que entrenis fins al límit de la teva tolerància psicològica i fisiològica.

Per què és tan important practicar CrossFit en un centre homologat?

Els centres homologats et garantissin una òptima qualitat tècnica per part dels professionals que treballem en ells perquè obtinguis els millors resultats sense córrer risc de lesionar-te, a més disposaràs de l’equipament més adequat per practicar aquest esport.

Com és una sessió d’entrenament?

Les classes estan estructurades en 3 blocs i es realitzen en sessions d’uns 60 minuts.

  • Bloc inicial: 10-20 minutos d’escalfament, mobilitat i tècnica.
  • Bloc principal (WOD)*: 15-30 minuts de Workout of the day.
  • Bloc final: 10-15 minuts de relaxació i estiraments per baixar pulsacions.

(*) Workout of the day: les classes estan ideades i programades per aconseguir un treball global de les disciplines de CrossFit (resistència cardiovascular/respiratòria, resistència muscular, potència, força, flexibilitat, coordinació, agilitat, equilibri, velocitat i precisió).